Uitnodiging benefietconcert 

Drumfanfare St. Anna 3 november 2019

Wij willen u van harte uitnodigen voor het benefietconcert van Drumfanfare St. Anna Oud-Zevenaar , onder leiding van Harald Franken, met als thema Afrika.

 Een van de jeugdleden van de Drumfanfare is deelnemer aan een project via het Liemers CollegeAward, kortweg LCA. Hij gaat met een aantal medeleerlingen in 2020 twee weken naar Namibië. Ter plekke gaan zij in een dorp minimaal één project afronden wat in het teken staat van het verbeteren van de leefomstandigheden. Zij gaan meewerken aan het maken van bijvoorbeeld een gaarkeuken. Mocht er voldoende tijd en geld beschikbaar zijn dan komt er misschien ook nog wel een speeltuin. De begeleiders op school hebben contact met een vrijwilligersorganisatie in Namibië en overleggen samen wat haalbaar is. U begrijpt hoe meer middelen (geld), hoe groter het resultaat.

 De reis- en verblijfkosten worden door de leerlingen zelf betaald. Dat doen zij door te sparen of met behulp van een bijbaantje. De totale opbrengst van het concert is dus bestemd voor het goede doel! In de voorbereidingen voor het concert is er gezocht naar sponsoren en andere partijen die op hun eigen manier willen bijdragen aan de organisatie van het concert. Schutterij St. Anna stelt hun zaal ter beschikking en helpt bij het verzorgen van de drankjes. Ook zijn we nog bezig met sponsoring van het drukwerk en de aankleding.

 Niet alleen de muziek van de Drumfanfare St. Anna is te horen. We zijn ontzettend trotst op het feit dat Turnvereniging Thor-Zwaluwen een demonstratie zal gaan geven in het thema van het concert. Het beloofd een enorm spektakel te gaan worden!

 Wij hopen u te mogen begroeten op zondag 3 november bij de Schutterstent St. Anna aan de Babberichseweg in Oud-Zevenaar. De entree is gratis maar wij hopen op een vrijwillige gift en een kleine investering voor een hapje, drankje of aardigheidje. Op deze manier helpt u de leerlingen die werken aan het project via het LCA en in het bijzonder de ontwikkeling van een dorp in Namibië. (zie ook de facebook: project Namibië ) 

DRUMFANFARE ST. ANNA OUD-ZEVENAAR HEEFT EEN NIEUWE DIRIGENT.

 

Na een uitgebreide selectie procedure is afgelopen donderdag 3 mei, de uit Zetten afkomstige dirigent Harald Franken begonnen bij drumfanfare St. Anna uit Oud-Zevenaar. Eind 2017 werd er na jarenlange samenwerking afscheid genomen van dirigent Wim Neijenhuis en in de tussentijd heeft Nick Reuter de vereniging uit de brand geholpen als interim-dirigent. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor hebben we de tijd kunnen nemen om op zoek te gaan naar een vaste dirigent die zorgt voor een frisse wind en goed past bij de vereniging

Franken heeft een ruime ervaring als muzikant, dirigent en muziekleraar. Als 8 jarig jongetje is hij begonnen op trompet bij de Zettense harmonie Crescendo. Hij heeft 20 jaar als kleinkoper blazer, trompet, cornet en bugel gespeeld bij het orkest van de Koninklijke Marechaussee. Tegenwoordig speelt Franken bij het Reünie Orkest Artillerie.

Diverse muziekverenigingen hebben onder zijn onder zijn leiding een grote groei doorgemaakt. Vaak in leden aantal, maar zeker in muzikale zin, wat regelmatig heeft geleid tot promotie naar een hogere divisie tijdens de muziekconcoursen. Daarnaast heeft Harald Franken een grote lespraktijk waar les gegeven wordt in hout- en koperblazers.

De leden en het bestuur hebben zin in de samenwerking met onze nieuwe dirigent: “We zijn druk bezig met plannen maken. Op de eerste repetitie is al een begin gemaakt met het vernieuwen van het repertoire. We hopen hiervan het eerste resultaat tijdens de kermis in juni te kunnen presenteren. In overleg met Harald willen we nieuwe muzikale uitdagingen zoeken, bijvoorbeeld een groots opgezet concert. Het klinkt nog ver weg, maar we laten onze gedachten al gaan over de viering van ons 70-jarig bestaan in 2020. We zijn een gezonde, jonge vereniging en om dat te behouden gaan we samen met onze dirigent op zoek naar mogelijkheden om te groeien. We denken daarbij aan het werven van muzikanten die al enige ervaring op hun instrument hebben, maar we willen ook onze interne (jeugd-) opleiding verder uitbreiden. U merkt het al, u zult nog veel van ons horen in de nabije toekomst.

De Rommelmarkt was weer een groot succes! Wij willen alle bezoekers, sponsoren en iedereen die aan dit succes hebben meegewerkt hartelijk bedanken! Graag tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 10 mei 2018 houden we weer onze jaarlijkse rommelmarkt. Wij komen op dinsdag 08 mei vanaf 18.00 uur langs de deuren in Oud Zevenaar om bruikbare spullen op te halen. De bruikbare spullen kunnen ook gebracht worden op dinsdag 8 mei en woensdag 9 mei vanaf 18.30 uur in schuttersgebouw St. Anna.